Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits écrasés (type galettes bretonnes)
- 100 g de beurre mou
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 467.2 kJ / 112.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croustillant poire-chocolat
1 godz. 10 min
Guimauves au chocolat
3h 40min
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1h 15min
Petits choux au saumon fumé
1 godz. 10 min
Petits pains farcis à la tomate cerise et au poivron
2h 40min
Tarte aux fraises, crème à la pistache
2h 30min
Paris-brest aux fraises
1 godz. 45 min
Minicannelés aux speculoos
1 godz. 20 min
Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé
2h 40min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Miniquiches lorraines
55 min
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min