Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits écrasés (type galettes bretonnes)
- 100 g de beurre mou
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 467.2 kJ / 112.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 Std.
Croustillant chocolat-framboise
16h
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Bûche glacée à la pistache, enrobage chocolat façon rocher
20h
Macarons fraise-amaretto
24h
Croustillant poire-chocolat
1h 10min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min
Miniburgers aux steaks épicés
3 Std. 45 Min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.