Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux mou, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre (10 g)
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs (53-63 g chacun)
La crème pâtissière
- 75 g de chocolat noir
- 75 g de chocolat pâtissier au caramel
- 400 g de lait demi-écrémé
- 30 g de farine de blé
- 1 œuf entier
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
Le montage
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'eau
-
200
g de pâte d'amande verte
lub 200 g de bonbons variés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 364 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Oeufs de pâques en chocolat
13 godz.
Choux vanillés
1j 20 menit
Pâte à choux sans gluten
20 min
Bûche express au praliné
45 Min
Choux au thé matcha, cœur fruit de la Passion
2h 55 min
Demi-sphère framboise choco vanille
17 Std.
Entremets vanille-caramel
2j
Carrés aux framboises
14h 10min
Choux amarena
1j 25 menit
Galette à la crème d'amande
1j 20 menit
Paris-brest en bouchée
2h 35 min
Pâte feuilletée express
2j