Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 350 g de pommes vertes bio, avec leur peau, coupées en morceaux d'1 cm
- 70 g de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron vert
- 1 c. à soupe de calvados (opcjonalnie)
- 2 pincées d'agar-agar (2 g environ)
Les coques
- 150 g d'amandes en poudre
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs
- 1 pincée de colorant alimentaire naturel vert
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons glacés mangue-orange
6 Std. 5 Min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Macarons charbon-café
5 godz. 10 min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons à la griotte
48h
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons chocolat-framboise
27 Std. 45 Min
Macarons au café
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macarons au citron
12 Std.
Macarons au chocolat
24h