Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 65 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine de blé
- 50 g de beurre pommade
- 100 g d'œufs battus (2 œufs env. 90 g pour la pâte et 10 g pour la dorure)
- 1 pincée de sel
La crème
- 120 g de sucre en poudre
- 100 g de blancs d'œufs
- 250 g de beurre
- 5 g de rhum blanc
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1634.7 kJ / 392.8 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35min
Galette pomme-speculoos
2h 30min
Tarte au sucre
4h
Merveilleux au chocolat
2h 45min
Tarte au libouli
2h 45min
Ficelles picardes
2 godz.
Velouté de tomate
40min
Flamiche aux chicons et maroilles
2 godz.
Welsh rarebit
30min
Carbonade flamande
1h 45min
Velouté de tomates à la crème
35min
Soupe de tomate aux vermicelles
30min