Galette beurrée dunkerquoise

Galette beurrée dunkerquoise

3.4 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
10 parts

Składniki

La pâte
  • 65 g de lait
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 250 g de farine de blé
  • 50 g de beurre pommade
  • 100 g d'œufs battus (2 œufs env. 90 g pour la pâte et 10 g pour la dorure)
  • 1 pincée de sel
La crème
  • 120 g de sucre en poudre
  • 100 g de blancs d'œufs
  • 250 g de beurre
  • 5 g de rhum blanc
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 392.8 kcal / 1634.7 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Sód 90.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...