Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de farine
- 50 g de cassonade
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- 35 g de sucre glace
- 1 fève tonka râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2h
Dacquoise
40min
Paris-brest
3j 10 menit
Saint-honoré au citron
2h 25min
Choux façon tiramisu
1j 50 menit
Dacquoise aux framboises
2h
Crème d'amande
10 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Crème diplomate aux fruits
1h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min