Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de farine
- 50 g de cassonade
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- 35 g de sucre glace
- 1 fève tonka râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6 Std.
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Eclairs comme un Paris-Brest
1 godz. 40 min
Dacquoise aux framboises
2 godz.
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min
Crème diplomate aux fruits
1 godz.
Pâte à chou
2 godz.
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
1 godz. 15 min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Trianon
3 Std.