Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les miniblinis
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de lait demi-écrémé
- 200 g de farine de blé bise (T 80)
- 200 g de farine de blé, type 55
- 3 œufs
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
Le tarama
-
130
g d'œufs de cabillaud fumés
lub 130 g d'œufs de poisson noirs fumés fumés - 3 tranches de pain de mie complet, sans la croûte et coupées en morceaux
- 1 c. à café de moutarde forte
- le jus d'un citron jaune
- 80 g de fromage frais
- 1 pincée de poivre moulu
- 100 g d'huile neutre, et un peu pour la cuisson des blinis
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260 kJ / 540 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarama maison, toasts de concombre
3 Std. 25 Min
Tapenade
10 Min
Tzatziki
3小时 5 分钟
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48h
Tarama aux œufs de cabillaud
1h 15min
Tarama maison
10 Min
Cromesquis de saint-nectaire
45min
Cheesecake tomate-chèvre
4 Std. 30 Min
Cervelle de canuts
12u.
Gougères
40min
Blinis au citron et à l'aneth
1h 35min
Gougères
45min