Pommes vapeur et sabayon au cidre

Pommes vapeur et sabayon au cidre

4.3 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Les pommes vapeur
  • 4 pommes (env. 150 g chacune) (Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala, par ex.), épluchées ou non
  • 2 - 3 c. à soupe de jus de citron (25 g)
  • 500 g d'eau
Le sabayon au cidre
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 œuf entier
  • 3 jaunes d'œufs
  • 160 g de cidre brut
  • 2 c. à café sucre à la cannelle pour saupoudrer
    1 c. à café de cannelle en poudre, pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 232 kcal / 969 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...