Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pain
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 140 g d'eau tiède
- 1 c. à café de sel
- 15 g d'huile d'olive
La garniture
- 500 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 1 branche de thym frais
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de sardines à l'huile désarêtées
- 50 g de filets d'anchois à l'huile
- 20 olives noires, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1672 kJ / 397 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Soupe au pistou
40min
Tapenade
10min
Soupe au pistou
40min
Soupe au pistou
1 Std. 25 Min
Pissaladière
2h 10min
Canistrelli
1h
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 godz.
Pissaladière classique
2h
Fougasse aux grattons
2h
Aïoli traditionnel
10min
Anchoïade
15min