Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 22 langoustines crues, de belle taille
- 800 g d'eau
- 100 g de bulbe de fenouil
- 200 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 170 g de carottes, coupées en tronçons
- 85 g de céleri-rave, coupé en cubes
- 30 g de beurre
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 891 kJ / 214 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20 min
Velouté poivron rouge-citron vert
20 min
Soupe de moules à la citronnelle
40min
Velouté d'automne aux gambas
40min
Crabe farci aux herbes
1h 20 min
DECEMBRE Bouillon d'oignon et foie gras vapeur - Nicolas Gautier
40min
Soupe de saumon à l'aneth
35min
Velouté de langoustines à la coriandre
1h
Velouté de potiron aux saint-jacques
40min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20min
Soupe de moules à la citronnelle
55min
Marmite du pêcheur
50 min