Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs d'œufs
- 220 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 567.5 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant
1 godz. 10 min
Tartelettes melon-fenouil sur pâte sablée à l'anis
1 godz. 30 min
Choux amarena
1h 25min
Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange
1h 50min
Entremets aux fraises de Plougastel
5 Std.
Profiteroles à la pistache, coulis de framboises
5h 40min
Vacherin glacé à l'abricot
4 Std. 30 Min
Orange curd
6 Std. 25 Min
Galette frangipane aux framboises
1 godz. 30 min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6 Std.
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13u. 15min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min