Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs d'œufs
- 220 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée, râpé
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 567.5 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6 godz.
Opéra
24h
Tartelettes à la crème
55min
Entremets cassis et crémeux citron
5 godz.
Galantine de volaille, farce au boudin blanc et à la pistache
13h 15 min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12hod.
Parfait au caramel
7h
Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache
13h 30 min
Tarte fraises et pêches sur biscuit citron
13hod.
Tarte au caramel à la crème vanillée
4h 30 min
Gâteau mousse au praliné
13hod.
Crème diplomate aux fruits
1h