Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en une seule pièce (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe vinaigre
Le parfait
- 80 g de cacahuètes, grillées et salées
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 5 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1801 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1hod. 30min
Caramel salé et mousse au chocolat
45min
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35 min
Verrine mocaccino et caramel
45min
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25min
Crème dessert au caramel
1h
Glace au caramel au beurre salé
14sa
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12hod.
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2j 30 menit
Lemon curd Mode Sauce
20 min
Sauce caramel au whisky
35min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min