Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej

4.4 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 57 godz. 40 min
22 kromki

Składniki

  • 500 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody
  • 50 g siemienia lnianego brązowego
  • 50 g słonecznika łuskanego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • olej kokosowy do natłuszczenia formy
    masło, do natłuszczenia formy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 178.5 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 447.4 kJ / 106.9 kcal
Tłuszcz 3.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...