Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciastka korzenne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
175 g orzechów laskowych, blanszowanych bez skórki
-
220 g migdałów, w płatkach
-
280 g płatków owsianych, górskich
-
125 g cukru125 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
411.9 kJ /
98.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 Std. 20 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Mazurek na orkiszowym spodzie z kremem orzechowym
2 Std. 30 Min
Wegańskie kulki mocy
15 Min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 Std.
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 Min
Ciastka owsiane bez pieczenia
1 Std. 30 Min
Wegańskie ciastka bananowe
1 Std. 5 Min
Cynamonowe gwiazdki
55 Min
Makaroniki migdałowe
35 Min
Tiramisu bez laktozy
12 Std. 40 Min
Bananowe kulki mocy
20 Min