Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciastka korzenne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
175 g orzechów laskowych, blanszowanych bez skórki
-
220 g migdałów, w płatkach
-
280 g płatków owsianych, górskich
-
125 g cukru125 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
411.9 kJ /
98.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2 godz. 15 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 godz. 15 min
Cynamonowe gwiazdki
55 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min