Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciastka korzenne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
175 g orzechów laskowych, blanszowanych bez skórki
-
220 g migdałów, w płatkach
-
280 g płatków owsianych, górskich
-
125 g cukru125 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
411.9 kJ /
98.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 godz. 20 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1 godz. 35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Cynamonowe gwiazdki
55 min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min