Urządzenia i Akcesoria
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
150 g ryżu długoziarnistego
-
30 - 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
1000 g mleka
-
2 łyżki konfitury z płatków róż2 łyżki wody różanej
-
1 - 2 łyżki cukru
-
pestki granatu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
73.2 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
994.9 kJ /
237.8 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
32.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pudding ryżowy
55 min
Lody matcha
12 godz. 40 min
Pudding migdałowy
30 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Ryżowy pudding z herbatą
1 godz. 5 min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Deser z kaszy manny
20 min