Focaccia z jabłkiem i cebulą
TM6 TM5

Focaccia z jabłkiem i cebulą

4.7 (89 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
  • 150 - 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
  • 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 280 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 550 - 650 g mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
791.8 kJ / 189.2 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
33.8 g
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy