Focaccia z jabłkiem i cebulą

Focaccia z jabłkiem i cebulą

4.7 97 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków

Składniki

  • 30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
  • 150 - 200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
  • 5 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 280 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 550 - 650 g mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 189.2 kcal / 791.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...