
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z jabłkiem i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków
Składniki
-
30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
30 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
-
150 - 200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
-
5 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki soli
-
280 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
550 - 650 g mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
189.2 kcal /
791.8 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
33.8 g
Błonnik
2 g