Chrupiąca granola

Chrupiąca granola

4.9 115 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
50 porcji

Składniki

  • 600 g płatków owsianych
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 100 g zarodków pszennych
  • 60 g ziaren słonecznika
  • 70 g ziaren sezamu
  • 30 g pestek dyni
  • 200 g orzechów, całych, mieszanych łuskanych (np. pistacje, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, migdały)
  • 70 g siemienia lnianego
  • 250 g rodzynek
  • 180 g płatków orkiszowych
  • 200 g moreli suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
  • 100 g miodu płynnego
  • 210 g oleju kokosowego
    210 g oleju słonecznikowego
  • 60 g mleka
  • 100 g słodu jęczmiennego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli, drobnej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 167 kcal / 697 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...