
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de gros sel
- 400 g de pommes de terre, type rattes coupées en deux
- 2 blancs de poireau coupés en tronçons de 5 cm
- 1050 g d'eau
- 500 g de salsifis coupés en tronçons
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 oignon coupé en huit
- 15 g de gingembre frais (5 cm)
- 2 c. à café d'épices tandoori (voir "Conseil(s)")
- sel
- poivre moulu
- 250 g de crème de soja semi-épaisse
- 200 g de pousses d'épinards équeutées
- quelques feuilles de shiso (en magasin asiatique) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 399 kcal / 1670 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 42 g