Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto
- 50 g de parmesan,coupé en morceaux (3 cm)
- 40 g d'amandes décortiquées et fumées
- 1 bouquet d'oseille, les feuilles déchirées en deux
- le jus d'1/2 citron jaune
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 50 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel
- 1 pincée de poivre moulu
Les pâtes
- 2000 g d'eau
- 1 c. à soupe de sel
- 350 g de pâtes fraîches aux épinards, type tagliatelle (voir "Conseil(s)")
- 20 g de beurre
- 60 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1930 kJ / 460 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartiflette au tofu fumé
1 Std. 20 Min
Tarte de Savoie au chou
1h 30min
Pizza maraîchère au brebis
2 godz. 5 min
Raifort au coing
Brak ocen
Focaccia au brocoli-rave
2 Std. 10 Min
Tagliatelle au pesto de pistaches et citron
20min
Gaspacho aux tomates et yaourt
13 godz. 15 min
Gratin de courgettes et d'artichauts à la scamorza
1h
Velouté de pleurote au jambon cru
45min
Pesto menthe, amande et chèvre
15 min
Pizza aux sardines
3 Std.
Spaghetti o palmo
35min