Penne alla puttanesca
TM31 TM5 TM6

Penne alla puttanesca

4.6 (105 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 130 g di olive nere denocciolate
  • 30 g di filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
  • 20 g di capperi sotto sale, sciacquati per dissalarli
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 360 g di penne rigate
  • 1 pizzico di pepe

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2006 kJ / 479 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
68.8 g
Tłuszcz
18.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy