Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 130 g di olive nere denocciolate
- 30 g di filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati per dissalarli
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 360 g di penne rigate
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Gomiti, olive e acciughe
30min
Penne all'arrabbiata
20 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti al tonno
40min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Sugo alla puttanesca
45min
Rigatoni affumicati
25min