Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 4 semi di finocchio
- 400 g di cimette di broccoli in pezzi piccoli
- 320 g di pasta secca, tipo orecchiette (cottura 15-18 minuti)
- 400 g di salsiccia cruda senza pelle, a tocchetti (2 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2856.3 kJ / 682.7 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1369.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min.
Pasta e piselli
35min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min.
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min.
Penne integrali con lenticchie
25 min.
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min.
Farfalle in crema di uova e cavolfiore
45 min.