![Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E93112A7-52D5-417B-AA85-5FC7DF662F0B/Derivates/E2E0A045-CAB5-4C3D-9C9D-9A0E5B5BAC0C.jpg)
Wersje kompatybilne
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 2 - 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 15 - 20 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida per 20 min. e strizzati
- 300 g di melanzane, la polpa a cubetti (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1992 kJ / 476 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne al ragù vegetale, finocchietto selvatico e scaglie di Parmigiano reggiano DOP (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Spaghettini ai peperoni
50 Min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Penne melanzane e menta
50 Min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40min
Spaghetti alla "Norma"
1 Std. 30 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 Min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Fusilli e melanzane
25min