![Penne all'arrabbiata Penne all'arrabbiata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA2111E7-B1ED-46D0-9CB0-C556FF65E03F/Derivates/C126A53E-94FE-484F-9E26-F5628880F0E6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso
- 50 g di pancetta di maiale a listarelle (5 mm circa) o a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodori pelati freschi a pezzi (2-3 cm) o in scatola
- 1 pizzico di sale
- 320 g di penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Rigatoni affumicati
25 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Penne alla puttanesca
35 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 Min
Gomiti, olive e acciughe
30 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Sugo alla puttanesca
45 Min