Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 200 g di peperoni rossi a cubetti (1 cm circa)
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- 80 g di formaggio fresco spalmabile
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Penne peperoni e noci
35 Min
Spaghettini ai peperoni
50min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 Min
Penne risottate funghi e speck
40 Min
Risotto ai peperoni e tonno
40 Min
Rigatoni affumicati
25min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min
Risotto rosso con peperone e pomodoro
40 Min