Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di latte
- 100 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglioline di prezzemolo fresco, lavate
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 400 g di carne trita mista
- 2 uova
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di passata di pomodoro
- 600 g di acqua
- 350 g di pasta secca corta, tipo rigatoni (cottura 12 minuti)
- 250 g di mozzarella, sgocciolata e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2686 kJ / 642 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta patate e speck
40min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Lasagne classiche
2h
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min
Lasagne alla parmigiana
3hod. 25min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15 min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Pasta alla bagossa
50min
Pasta al forno veloce
45min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1 godz. 45 min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min