![Pasta al forno classica Pasta al forno classica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCC600D6-F50F-434B-A746-ECA69FBDDC5D/Derivates/89948555-4DA6-4BC0-A07A-6A5C021A6FEC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di latte
- 100 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 10 foglioline di prezzemolo fresco, lavate
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 400 g di carne trita mista
- 2 uova
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di passata di pomodoro
- 600 g di acqua
- 350 g di pasta secca corta, tipo rigatoni (cottura 12 minuti)
- 250 g di mozzarella, sgocciolata e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2686 kJ / 642 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2h
Lasagne alla bolognese
3h
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Pasta al forno veloce
45 Min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 Min
Lasagne al forno
2h 30min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15 min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1h 45min
Pasta gratinata
50 Min