![Farfalle al sugo di piselli e prosciutto Farfalle al sugo di piselli e prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFB0E930-3906-4086-A62F-B455A72E1625/Derivates/CE692536-653C-4450-9A2C-342CF807B43A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cipollotti a metà
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero
- 300 g di piselli surgelati
- 120 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo farfalle
- 1 bustina di zafferano
- 20 g di burro
- 150 g di prosciutto crudo dolce a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli tricolore
30min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Spaghetti al tonno
40min
Tagliatelle mediterranee
35 Min
Penne risottate con verdure
35 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min