![Spaghettini al sugo di cozze e vongole Spaghettini al sugo di cozze e vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7CD86CE-D13D-48DB-A32D-8125B4D3D598/Derivates/5B3FA172-83FE-4467-92D0-A23AF63CF9B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di vongole pulite
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi
- 50 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Tagliolini al sugo di spada
30min
Penne con le cozze
1h
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Penne risottate con le cozze
1 Std. 5 Min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Spaghetti al tonno
40min
Sugo di cozze e vongole
1h 20min
Amatriciana con cozze
55 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min