![Spaghettini aglio, olio e pomodorini Spaghettini aglio, olio e pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34882F45-9DFE-404F-92CC-7D0801EA38FF/Derivates/0CF85845-681A-44CE-A38A-D277A5606852.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 20 pomodori ciliegino, a metà
- 2 pizzico di sale
- 1200 g di acqua
- 320 g di spaghetti
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30min
Penne alla puttanesca
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghetti alla carbonara
30min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40 min
Vermicelli aglio e olio
25 min