Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1000 g water, plus extra to soak
- 100 g freshly squeezed lemon juice, to taste
- 100 g tahini
- 1 garlic clove, to taste
- 1 tsp sea salt, to taste
- 80 g ice cubes
- 1 - 2 tbsp olive oil, to drizzle
- ½ tsp ground cumin, to sprinkle
- ½ tsp paprika, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 7333.1 kJ / 1752.7 kcal
- Białko
- 69.2 g
- Węglowodany
- 187.7 g
- Tłuszcz
- 89.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 40.7 g
- Sód
- 3362.6 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Sri Lankan spicy sauce
2h 30 min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Aperol® and lemon sour with aquafaba foam
10 min
Basic nut butter
30 Min
Coconut sage spritz (gut health)
10 min
Spelt bread
26h
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Traditional Apple pie
1 godz. 30 min
Traditional hommus
25hod. 5min