Leek and ham tart

Leek and ham tart

4.9 220 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter plus extra for greasing
    100 g
  • baker's flour plus extra for dusting
    200 g
  • ricotta well drained (see Tips)
    100 g
  • baking powder
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
Filling
  • Gouda cheese cut into pieces (3 cm)
    200 g
  • leeks trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
    350 g
  • water
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • eggs
    4
  • ham cut into pieces (2 cm), (see Tips)
    100 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.8 kcal / 1792.5 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 29.9 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Sód 1072.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...