Urządzenia i Akcesoria
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
490 g
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
-
red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded2
-
eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways1
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle40 g
-
garlic clove1
-
fresh red chilli deseeded if preferred1
-
pitted Kalamata olives6
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
sea salt2 pinches
-
ground smoked paprika2 pinches
-
lemon juice20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 490 g
Sód
403.9 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
2655.9 kJ /
634.8 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
24.4 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50 min
Boba Cheesecake
6 godz. 45 min
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 godz. 40 min
Eggs Benedict and corn muffins
1 godz. 15 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Gut Immunity Shot
5 min
Boiled Eggs
20 min
Mushroom risotto
30 min
Quark chocolate mousse
1 godz. 10 min
Roasted fennel dip
35 min
Zucchini cheddar slice
45 min