Wersje kompatybilne
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g psyllium husk
- 780 g warm water
- 3 tsp dried instant yeast
- 40 g honey
- 25 g apple cider vinegar
- 200 g brown rice flour, plus extra to dust
- 260 g buckwheat flour (see Tip)
- 200 g potato starch
- 3 tsp sea salt
- oil, to grease
- water, to spray
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 932.6 kJ / 222.9 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 478.9 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Aquafaba Butter
2h 25min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Gluten free sourdough bread
192 godz. 20 min
Seed and nut bread
1h 30 min
Gluten free Mediterranean bread
1 Std. 35 Min
Gluten free rough puff pastry
1h 15min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20 min
Basic nut butter
30 min
Gluten free flour mix
10 min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min