![Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfc6c573df570a6e3a58430bc2e0b689/Derivates/6932e11b23a7895db55ac9f31a66cc3fcceda83f.jpg)
Wersje kompatybilne
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g psyllium husk
- 780 g warm water
- 3 tsp dried instant yeast
- 40 g honey
- 25 g apple cider vinegar
- 200 g brown rice flour, plus extra to dust
- 260 g buckwheat flour (see Tip)
- 200 g potato starch
- 3 tsp sea salt
- oil, to grease
- water, to spray
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 932.6 kJ / 222.9 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 478.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten-Free Focaccia Bread
1 Std.
Gluten Free Dinner Rolls
1h 55 min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20min
Carrot top pesto
15 Min
Gluten-free Artisan Bread
2h 30 min
Gluten free Classic Polish "tort"
2 Std. 25 Min
Gluten free flour mix
10 min
Chia and pepita gluten free loaf
1 godz. 25 min
Hawaiian gluten-free pizza
2h
Buckwheat bread
2 godz. 5 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min