Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g extra virgin coconut oil, plus extra for greasing
- ¼ tsp grated nutmeg (optional)
- 80 g brown sugar, plus extra 2 tsp for sprinkling (see Tips)
- 2 fresh blood plums (approx. 100 g each), stones removed and cut into 6 or 8 wedges
- 2 peaches (approx. 100 g each), stones removed and cut into 6 or 8 wedges
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only (approx. 2-3 tsp)
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 100 g milk (see Tips)
- 200 g wholemeal spelt flour
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- Greek-style natural yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 820.3 kJ / 195.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 124.1 mg
Alternatywne przepisy
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2 Std. 35 Min
Apple cake
1h
Yoghurt cake
1h 40min
Pear and chocolate frangipane
2h
Raspberry and lemon flan
1h
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Mixed berry clafoutis
40 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Almond and pear tart
40 min
Orange and almond cake
2h 20min