Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 125 g di farina bianca tipo 0
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 35 g di acqua
Ripieno
-
20
g di mandorle sgusciate
lub 20 g di pistacchi al naturale - 50 g di miele
- 50 g di burro
- 1 arancia, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 120 g di cipolla bianca in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di radicchio rosso di Chioggia, pulito e a listarelle
- 150 g di Asiago a fette (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 675 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1sa 30 dk
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
50 dk
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Strudel di lattuga e burrata
1sa 20 dk
Gratin di zucca e castagne
1 Std. 10 Min
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Crostata di fiori e zucchine
1 Std. 35 Min
Crostata con crema di zucca
1 Std. 40 Min
Rollè di radicchio
50 dk
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min