Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
TM5 TM31 TM6

Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 200 g di acqua + q.b.
  • 10 g di sale grosso
  • 1 cavolo nero, le foglie a listarelle
  • 140 g di rapa, pelata e a pezzi
  • 1 patata, pelata e a tocchetti
  • 60 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • semi di girasole, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
709 kJ / 169 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
10.1 g
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy