Wersje kompatybilne
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua + q.b.
- 10 g di sale grosso
- 1 cavolo nero, le foglie a listarelle
- 140 g di rapa, pelata e a pezzi
- 1 patata, pelata e a tocchetti
- 60 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere
- semi di girasole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1sa 30 dk
Tiramisù Vegan
3 Std. 20 Min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1sa 15 dk
Torta salata con verdure di stagione
1h 25 min
Pranzo probiotico multicolor
35 dk
Taccole speziate all'asiatica
30 Min
Pancotto fave e zucca
6h 30 min
Salsa bois boudran
10 Min
Quinoa germogliata con verdure raw
51sa 25 dk
Pilaf di cavolfiori con patate dolci
45 dk
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 Min
Caponata di verdure delle Madonie
50 dk