![Salsa ai porri caramellati Salsa ai porri caramellati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89D35661-0F56-4965-9747-8F3B301B3315/Derivates/73E4214F-FF7D-4E37-B0F9-49717B9A618B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri (la parte bianca) a rondelle
- 35 g di burro a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di Whisky
- 75 g di acqua
- 50 g di zucchero grezzo di canna
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato a piacere
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- 2 cucchiai colmi di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 3484 kJ / 834 kcal
- Białko
- 8.69 g
- Węglowodany
- 63.32 g
- Tłuszcz
- 52.67 g
- Błonnik
- 11.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli (Frijoles refritos)
25min
Involtini filanti al cavolo rosso
1u. 15min
Salsa alla reggiana
15min
Salsa turca
10 Min
Salsa carciofi e fagioli
1 Std. 10 Min
Hummus di barbabietole
25min
Burro all'erba cipollina
1u. 15min
Polenta ai porri
1 Std. 5 Min
Salsa ai capperi
10 Min
Salsa di cipolle e mele
30min
Insalata di cavolo al curry
50 Min
Porri in agrodolce al Varoma
30min