Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri (la parte bianca) a rondelle
- 35 g di burro a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di Whisky
- 75 g di acqua
- 50 g di zucchero grezzo di canna
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato a piacere
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- 2 cucchiai colmi di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 3484 kJ / 834 kcal
- Białko
- 8.69 g
- Węglowodany
- 63.32 g
- Tłuszcz
- 52.67 g
- Błonnik
- 11.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Crumble di verdure
1h 20min
Salsa di cipolle e mele
30min
Porri in agrodolce al Varoma
30min
Salsa di melanzane Bhurta
35min
Polpettine al curry
55p
Crema all'aglio
50min
Purè di carote all'olio di oliva
30min
Salsa turca
10min
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50min
Carote al Marsala
25min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min