Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

4.6 228 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
  • 600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 25 g bułki tartej (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 61.1 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 354.5 kJ / 84.7 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...