Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
25 g bułki tartej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
61.1 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
354.5 kJ /
84.7 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Tapenada
5 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min