
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół600 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
chili, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
bułki tartej (opcjonalnie)25 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
84.7 kcal /
354.5 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
61.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z bakłażana
55 min
Tapenada
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min