Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 120 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 filety z anchois, z puszki, solone, przekrojone na pół
- 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1984.5 kJ / 474 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Pesto z rukoli
10min
Hummus z domowym tahini
25min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Pasta z bakłażana
55min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pesto z bazylii
10min
Pasta z oliwek
5min
Guacamole
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Dip z suszonych pomidorów
15 min