Urządzenia i Akcesoria
Tapenada
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
200 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
120 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 filety z anchois, z puszki, solone przekrojone na pół
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1906.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
992.3 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Guacamole
15 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Pasta z oliwek
5 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min