
Urządzenia i Akcesoria
Tapenada
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
200 g
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół120 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
filety z anchois, z puszki, solone przekrojone na pół2
-
tymianku, świeżego tylko liście1 gałązka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
oliwy z oliwek30 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
237 kcal /
992.3 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
1906.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z oliwek
5 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Guacamole
15 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Pasta z bakłażana
55 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 Min