
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie brownie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
16 porcji
Składniki
-
20 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
-
140 g wody
-
100 g orzechów pekan
-
400 g gorzkiej czekolady wegańskiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g oleju kokosowego
-
160 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329 kcal /
1366 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
125 mg