Wegańskie brownie

Wegańskie brownie

4.6 136 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
16 porcji

Składniki

  • 20 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
  • 140 g wody
  • 100 g orzechów pekan
    100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 400 g gorzkiej czekolady wegańskiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    400 g groszków z gorzkiej czekolady, wegańskich
  • 120 g oleju kokosowego
  • 160 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329 kcal / 1366 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 125 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...