Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie brownie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
16 porcji
Składniki
-
20 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
-
140 g wody
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych100 g orzechów pekan
-
400 g groszków z gorzkiej czekolady, wegańskich400 g gorzkiej czekolady wegańskiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g oleju kokosowego
-
160 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
125 mg
Białko
5 g
Kalorie
1366 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Pączki wegańskie z batatem
2 godz. 40 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min