Wegańskie brownie

Wegańskie brownie

4.6 133 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
16 porcji

Składniki

  • siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
    20 g
  • wody
    140 g
  • orzechów pekan
    100 g
    100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • gorzkiej czekolady wegańskiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    400 g
    400 g groszków z gorzkiej czekolady, wegańskich
  • oleju kokosowego
    120 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    160 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329 kcal / 1366 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 125 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...