
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 100 - 150 g czerwonych buraków, średnich, nieobranych
- 1 łyżka oliwy z oliwek, do skropienia buraków
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 1 jajko
Nadzienie
- 230 g sera koziego, twarogowego, chudego, pokrojonego na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 jajko
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżka listków tymianku, świeżych
lub ⅓ łyżki tymianku, suszonego - orzeszki piniowe, do posypania tarty (ok. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1124.9 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 158.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Tarta z dynią
1 Std. 40 Min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 Std. 30 Min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 Std. 30 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min