Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g wiórków kokosowych
- 30 g orzechów, mieszanych, np. laskowych, nerkowca, macadamia lub orzeszków piniowych
- 20 g migdałów, blanszowanych
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 50 g fig, suszonych, pokrojonych w ćwiartki
- 5 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 25 g oleju kokosowego
-
10
g syropu z agawy
lub 10 g syropu klonowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 480 kJ / 115 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Wegańskie brownie
2h 45min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5min