Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oliwy z oliwek
- 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
- 200 g brązowego cukru
- 1 łyżeczka soli
- 200 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 511.7 kJ / 122.3 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 241.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney z mango
40 min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1h 30min
Chutney śliwkowy
1h
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min
Tapenada
5 menit
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Guacamole
15 menit