![Chutney z czerwonej cebuli Chutney z czerwonej cebuli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1fae88b6-38df-4a29-9717-f860f6ed91b5/Derivates/2c09ead8-4cc0-4364-ac43-21477401d05a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oliwy z oliwek
- 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
- 200 g brązowego cukru
- 1 łyżeczka soli
- 200 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 511.7 kJ / 122.3 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 241.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney śliwkowy
1 godz.
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1u. 25min
Chutney BBQ z whisky
1 Std. 35 Min
Chutney z mango
40min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Konfitura z czerwonej cebuli
40min
Dymny sos whisky
20min
Tapenada
5 min
Guacamole
15min