
Wersje kompatybilne
Suprême de volaille farci, minigratin dauphinois et poêlée de champignons des bois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 120 g de porto
- 140 g de figues sèches (12 figues env.)
- 10 g de beurre et un peu pour les ramequins
- 600 g de pommes de terre coupées en rondelles
- 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau
- 6 filets de poulet
- 500 g de champignons frais variés des bois
- 3 brins de persil frais équeutés et ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 479.8 kcal / 2010.8 kJ
- Białko
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Sód
- 1015.2 mg