
Wersje kompatybilne
Pizza au munster, poitrine fumée, poulet et champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 110 g d'eau à température ambiante
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 200 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 15 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 70 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 200 g de filet de poulet coupé en lanières
- 5 tranches de poitrine fumée
- 80 g de champignons de Paris frais émincés
- 150 - 200 g de munster coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 358 kcal / 1493.7 kJ
- Białko
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Sód
- 726.2 mg