Cassolette de légumes et œuf mollet

Cassolette de légumes et œuf mollet

4.1 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de beurre
    20 g
  • de farine de blé
    10 g
  • d'oignon jaune haché grossièrement
    80 g
  • de vin rouge type corbières
    300 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • d'eau
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • de thym frais
    1 branche
  • de carottes coupées en bâtonnets
    300 g
  • de pommes de terre coupées en dés
    150 g
  • de céleri coupé en dés
    150 g
  • de blanc de poireau coupé en rondelles
    200 g
  • de champignons de Paris frais coupés en deux ou quatre
    300 g
  • d'huile d'olive
    5 g
  • œufs
    6
  • d'estragon frais
    6 brins
    6 brins de persil frais, équeutés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 221.2 kcal / 922 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 605.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...