Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pamplemousses non traités
- 185 g de sucre en poudre
- 1 orange non traitée
- 600 g d'ananas frais, coupé en dés
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux et un peu pour le cadre
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 œuf
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2255 kJ / 539.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 80.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)
48 Std.
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3h 30 min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Sorbet fraise, pastèque et cerise
12h 5min
Pain d'épices, compotée mandarines-gingembre et chantilly vanille
2 godz.
Charlotte aux fruits rouges, sans sucre et allégée en gras
1h 50 min
Bûche mandarine-sarrasin
13h 15min
Recette du chef Eric Guérin : Royale de courge butternut, rémoulade pomme-courge tourteau, jus pomme livèche
1h 20 min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24 Std.
Cheesecake à la betterave
3 godz. 15 min
Muffins mangue, cœur caramel
55 min