Bavarois ananas-pamplemousse

Bavarois ananas-pamplemousse

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • 185 g de sucre en poudre
  • 1 orange non traitée
  • 600 g d'ananas frais coupé en dés
  • 2 pamplemousses non-traités
  • 1 sachet d'agar-agar (2 g)
  • 250 g de farine de blé
  • 125 g de beurre doux froid et coupé en morceaux et un peu pour le cadre pâtisserie
  • 1 œuf
  • ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
  • 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 539.5 kcal / 2255 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27.4 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 80.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...