Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 feuilles de gélatine alimentaire, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 250 g de crème liquide entière
- 100 g de lait entier
- 15 g de pâte de pistaches
- 20 g de sucre en poudre, et 5 c. à soupe pour le caramel
- 1 c. à soupe de pistaches, décortiquées, émondées et non salées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eton mess, fraises et rhubarbe
1h 10min
Crème brûlée à la violette
2h 15min
Parfait au caramel
7h
Pannacotta au lemon curd
1u. 45min
Crème au praliné
2h 20 min
Semifreddo myrtilles et meringues
6sa 30 dk
Tarte fine façon cheesecake
4h
Perles du Japon au lait de coco et à la pistache
2h
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1j 50 menit
Bavarois cerise-pistache
6sa 30 dk
Perles du Japon, coco et framboises
25min
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55min