Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 100 g de cassonade
- 1 œuf
- 300 g de farine de blé
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 150 g de figues sèches, équeutées
-
150
g de jus de pomme
lub 150 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 260 kJ / 62 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Vanille Kipferl
35min
Spritzbredele
25 Min
Biscuits aux épices
13u. 15min
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1 Std.
Fridge cake de Noël
3h 15min
Cookies à l'orange confite
35min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min