Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 125 g de sucre en poudre
- 260 g de farine de blé
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 pincée de safran en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 220 g de confiture de figues
- 40 g de pignons de pin
- 20 g de miel liquide
- 10 g de beurre, pour le moule
- 6 figues fraîches (grosses), en tranches
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2074 kJ / 498 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Pâte de coings
1h 45min
Gelée et pâte de coing
24h
Gelée de coing et pâte de fruits
72 godz.
Amaretti
25 Min
Confiture melon-anis
6j
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Confiture de Noël à l'orange
1u.
Cocas niçoises
3h 15min
Aubergines à la bonifacienne
2u.
Calamars farcis au chorizo
1u. 10min
Confiture figue-romarin
50min
Confiture de figues
1u. 30min