Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 125 g de sucre en poudre
- 260 g de farine de blé
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 pincée de safran en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 220 g de confiture de figues
- 40 g de pignons de pin
- 20 g de miel liquide
- 10 g de beurre, pour le moule
- 6 figues fraîches (grosses), en tranches
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2074 kJ / 498 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Fiadone au citron
50min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Confiture de kumquats et fruits de la Passion à la cardamome
45min
Tarte aux myrtilles
3u. 15min
Canistrelli
1h
Fiadone corse
50min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Clafoutis figues-amandes
50min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min
Confiture de figues
1h 30min
Confiture figue-romarin
50min