Cannelloni di carne con sugo alle verdure

Cannelloni di carne con sugo alle verdure

4.4 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    80 g
Ripieno
  • cipolla a metà
    1
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di carne trita di manzo
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe
    ½ cucchiaino
  • di paprika dolce
    1 cucchiaino
  • uovo (da 60 g circa)
    1
  • di pangrattato
    50 g
  • pasta secca tipo cannelloni
    16
Sugo di verdure
  • cipolla a metà
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di pomodori a metà
    600 g
  • di peperone a pezzi
    150 grammi
  • di zucchine a pezzi
    200 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 ½
  • di panna da cucina
    80 g
  • di zucchero
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 687 kcal / 2877 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...