![Pizza frescolina Pizza frescolina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05E749D0-F467-4DB3-AA86-126988F8E185/Derivates/DC920F47-9D7A-4A69-AF28-C5F33A69C8C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (10 g circa) - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 30 g di olio di semi di arachidi (o girasole)
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di passata di pomodoro
- 4 - 6 foglie di basilico fresco, pulite ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 15 di pomodori ciliegino a metà
- g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 90 g di rucola, le foglie pulite ed asciugate
-
200
g di burrata
lub 200 g di stracciatella di bufala -
g di burrata
lub g di stracciatella di bufala
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 98.8 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1ч. 30 мин.
Pizza alle zucchine
1ч. 45 мин.
Pizza Margherita
2ч.
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza prosciutto e funghi
1ч. 45 мин.
Pizza alle verdure
2h 5min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2ч.
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35min
Pizza diavola
1ч. 45 мин.
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza Margherita e basilico
2ч. 10 мин.